eiebolig2
Seks grunner til at du bør eie bolig
16.06.2016
Teksten er hentet fra en artikkel i Aftenbladet publisert 15.okt. 2015.
 

1. Prisstigning: Boligen vil øke i verdi

Kjøper du bolig vil den over tid øke i verdi. Så sant økonomien ellers vokser.
 

2. Store skattefordeler (enn så lenge)

Det er skattemessig gunstig å eie egen bolig. Du får 27 prosent fradrag for gjeldsrenter. Dette gir en effekt på 270 kroner i spart skatt per tusenlapp i renteutgifter. Leier du, får du ikke trekke fra noe av leieutgiftene. Bolig er det eneste produktet du kan selge skattefritt hvis du har eid boligen ett av de to siste årene.
 

3. Det er billigere å eie enn å leie

Eier du «kaster du ikke penger ut av vinduet», og det koster mindre å eie enn å leie, ifølge Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB. - Kostnaden ved å eie er renteutgiftene. Ikke avdragene, for de er nedbetaling på en boliginvestering, sier Sandmæl.
 

4. Du kan øke boligens verdi/prege den som man vil

Eier du boligen kan du prege den som du vil, for eksempel ved å bytte ut det stygge gulvet, male veggene, pusse opp kjøkkenet eller utbedre bygningsdeler. - Du får mulighet til å løfte boligens verdi ved å oppgradere, pusse opp eller bygge på, sier Sandmæl i DNB.
 

5. Sparing i bolig: Trygghet til alderdommen

Det kommer til å bli mer vanlig å bruke av boligformuen som pensjonist siden nordmenn har så mye formue i bolig, sammenlignet med hva vi har i banken, aksjer og fond, mener Kristina Picard, forbrukerøkonom i Storebrand.
 

6. Forutsigbarhet

Du bor så lenge du vil, og risikerer ikke at noen sier opp kontrakten din. Du velger altså selv om du vil flytte. Dét er spesielt viktig for familier, med skolebarn, som ikke vil bytte skolekrets.