dame
Hvorfor kjøpe ny bolig?
25.08.2016
Ny bolig kontra gammel
Kjøpe nytt i stedet for en gammel bolig
Å kjøpe bolig er en meget viktig beslutning. Det innebærer en betydelig binding av kapital og det påvirker den totale livskvaliteten. Boligen er også en sparebøsse, der verdiutviklingen på boligen er med å avgjøre hvor mye man har i egenkapital. Stadig flere ser på sparing i bolig som et viktig tillegg til pensjonen.

Ny bolig kontra gammel?
Når en kjøper en eldre bolig vil man aldri være sikker på hva den totale prislappen ender på. De fleste vil bruke mange år p�� å flytte vegger og pusse opp rom etter rom. Etter lang tids innsats opplever mange at de ikke blir fornøyd. Eldre boliger trenger også ofte mer vedlikehold og kan også inneholde ubehagelige og dyre overraskelser som fuktskader i våtrom, rustne vannrør inne i vegger og feil på det elektriske anlegget.

En ny bolig derimot har en langt høyere teknisk standard: Bedre isolasjon, balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, sentralstøvsuger, nytt strøm og vannopplegg etc. som bidrar til en høyere komfort og trivsel.

En ny bolig vil heller ikke ha behovet for oppussing eller ekstrainnsats på flere år fremover. Her sparer du både penger og verdifull fritid. Bedre isolasjon kombinert med varmegjenvinning og moderne styringssystemer gjør at en ny bolig har langt mindre energiforbruk.
Ved kjøp av ny bolig har du også en lovfestet garanti på 5 år, og dermed et langt sterkere rettsvern enn om du kjøper brukt. En seriøs entreprenør vil raskt utbedre eventuelle feil og mangler som du oppdager i din nye bolig.

Når du kjøper brukt bolig må man betale dokumentavgift på 2,5% til staten som beregnes av hele kjøpesummen. Kjøp av brukt bolig til 2 millioner vil f eks medføre dokumentavgift på kr 50.000,-.

Ved kjøp av ny bolig til samme kjøpesum beregnes dokumentavgiften kun av tomteverdien og ikke hele kjøpesummen. På en tomt til 300.000 blir avgiften kun 7.500,-.

Når du får utlevert nøkkelen til din nye bolig, tar du i bruk et hjem utformet etter din smak og dine behov. Følelsen ved å flytte inn i sin egen, splitter nye bolig er trolig mer verdt enn du tror.

Velger du en bolig fra Favoritthus, skal vi sørge for at du får nettopp denne følelsen!